Kontakta oss

Ring 040 12 67 00 eller skriva med hjälp av formuläret nedan.Vi erbjuder i samarbete med Medical Finance en enkel och attraktiv finansiering din behandling. Læs mere
Om du har frågor, vänligen ring 040 12 67 00

PRP behandling
Hudföryngring med PRP

Hur kan PRP – Platelet Rich Plasma – hjälpa din hud?

Hudens förmåga att behålla fuktighet, fyllighet och elasticitet försämras med åren hos alla. Den åldrande huden lider brist på kollagen och hyaluronsyra, men med PRP återställer vi balansen utifrån dina egna förutsättningar. Hudföryngrande terapi med blodplättberikad plasma – PRP – använder den läkande kraften i din egen kropp till att naturligt förbättra hudens struktur och framtoning. Vi använder dina egna, unika tillväxtfaktorer i blodet och deras läkande egenskaper. PRP stimulerar nybildning av kollagen samt ökar blodtillförseln till det behandlade området. Det leder till att huden får en ungdomlig spänst och lyster, samt bättre struktur med utjämning av rynkor och ojämnheter (till exempel av acne-ärr).

Resultatet förbättras gradvis över tid och har en lång hållbarhet, upp till flera år. PRP kan användas som komplement till din rutinmässiga hälso- och skönhetsregim för att förbättra hudens spänst och generella tillstånd. PRP är inte en omedelbar ”quick fix”, som injektionsbehandlingar med Botox eller fillers, utan skall ses som en långtidsinvestering. Ifall snabba resultat önskas så kan PRP utmärkt kombineras med andra injektionsbehandlingar som botox och fillers. Bästa resultat av PRP på får du efter ett par månader. Vi rekommenderar tre behandlingar under ett halvårs tid och Regenclinic erbjuder ett fördelaktigt paketpris. Fråga oss gärna om det när du ringer oss på 040-12 67 00 eller vid vårt möte.

Vad är PRP?

Blodplättar (eng: platelets) är en naturlig beståndsdel i vårt blod och spelar en viktig roll vid sårläkning och vävnadsregeneration. Plättberikad plasma (Platelet Rich Plasma) framställs av ditt eget blod, där blodplättarna isoleras och koncentreras genom en centrifugeringsprocess. PRP stimulerar kollagenproduktionen och blodcirkulationen när de återinförs i huden. Din huds kvalité förbättras gradvis allt eftersom PRP stimulerar tillväxt av nya, unga friska hudceller.

Hur går behandlingen till?

En liten mängd (max 60 ml) av ditt eget blod bearbetas i en specialdesignad klinisk centrifug. Vid centrifugeringen delas blodet upp i 3 skikt där det översta består av plasma med en extra hög koncentration av blodplättar. Därefter injiceras den läkande plasman in i de hudområden som behöver föryngring. Ofta investerar man med hudvårdsbehandlingar i sitt ansikte, och med PRP kan det vara lämpligt att passa på och behandla även halsen och händerna ifall de visar stora tecken på åldrande. PRP lämpar sig även för hela kroppen, även om man tar ett mindre område i taget, så berätta gärna för vår läkare Dr.Tony vad du önskar föryngra vid ert möte.

Är PRP-behandling säker?

Ja det är den absolut. PRP är din egen unika vävnad, du behandlas med ditt eget blod för att föryngra och reparera huden. Blodplättarna i PRP innehåller stora mängder tillväxtfaktorer som är viktiga inte bara för hudens men för alla vävnaders regeneration och reparation. Metoden har framgångsrikt använts i över 30 år i hundratusentals procedurer över hela världen, främst inom käk-kirurgi, hjärtkirurgi och ortopedi. PRP har också varit avgörande i läkningen för flera stora sportstjärnor, som t.ex. skadat en armbåge i tennis och med hjälp av PRP läkte på tre veckor istället för tre månader, och kunde fullfölja och vinna turnéringar tack vare PRP. Sedan många år används alltså PRP framgångsrikt i avancerad sårbehandling och numera är PRP en av de vanligaste behandlingarna för hudföryngring, som alternativ till injektion av kroppsfrämmande substanser som Botox och volymökande fillers.

Hur känns behandlingen?

Det är injektionsbehandling men de flesta upplever att det bara känns som flertalet små myggstick. Vi erbjuder kostnadsfri lokalbedövning före PRP-behandlingen, oftast är det en bedövningskräm eller en bedövande kylspray som används vid behov. Du bestämmer givetvis själv om du känner att du behöver bedövning eller inte.

Det är vår specialistläkare Dr.Tony Kristensen som genomför din PRP-behandling på Regenclinic i Malmö. Behandlingen följer givetvis strikt internationell klinisk standard för blodprodukter och för din trygghet sker framställningsprocessen alldeles bredvid dig som patient, så kan du följa med i hela processen om du vill.

Efter injektionen kan man uppleva en varm, kittlande känsla och det kan förekomma lätt svullnad och rodnad. Dessa symptom är dock snabbt övergående och är oftast borta inom ett par dagar. Varje person är givetvis unik med varierande respons på injektioner, men allvarliga biverkningar är oerhört sällsynta. PRP brukar ge en avsevärt förbättrad hudstruktur inom ett par månader, men vi är alla unika och både reaktion på behandlingen och slutresultatet påverkas av faktorer som din generella hälsostatus, ålder, kost, rökning och din egen unika hudtyp.

Hur lång tid tar det?

Från det att du kommer in genom dörren till du går ut tar det ca 40-100 minuter, beroende på det behandlade områdets storlek. Först tas ditt blodprov, sedan centrifugeras provet i 10 minuter, och så injiceras den översta läkande plasman med blodplättarna in i din hud.

Vilka förbättringar kommer jag att märka?

Din hudkvalité kommer gradvis att förbättras inom ett par månaders tid och resultaten börjar märkas redan efter 3-6 veckor. Den maximala effekten ses efter 1 år och varar i ytterligare 1-2 år. Bästa resultat uppnås om man upprepar behandlingen ytterligare två gånger med några veckors mellanrum.

Finns det några kontraindikationer för behandlingen?

Om du regelbundet äter medicin, särskilt steroider eller blodförtunnande mediciner mot blodproppar, är det mycket viktigt att Du informerar vår läkare som skall behandla Dig med PRP. Undvik gärna att äta Ipren och Treo dagarna före behandlingen, eftersom de är milt blodförtunnande. Alvedon går bra och rekommenderas gärna en timme före om du önskar mildra känslan av nålsticken.

Total Eye rejuvenatorMed denne pakke får du

  • Øvre Øjelågsplastik
  • Neogen Plasma hudopstrammer i hele øjenregionen
  • Neauvia Rheology Filler til udfyldning af dybe øjenrande
Normalpris 19800,- Nu 16830,-Du får 15% rabat

Botox and fillersMed denne pakke får du

  • 2 Valgfrie Botox områder
  • 2x1ml Valgfrie Neauvia Organic Filler
Normalpris 9000,- Nu 7200,-Du får 20% rabat

Laserlift ansigt og halsMed denne pakke får du

  • Lasersmartsculpt
  • Exilis Elite komplementerende behandling ansigt/hals
Normalpris 22900,- Nu 19465,-Du får 15% rabat

Praktisk information

Regenclinic Malmö

Östra Varvsgatan 38
SE-211 13 Malmö

040 12 67 00

info@regenclinic.se

Följ oss på facebook

Hitta oss här